Won't you take me to Fondatown?

Kan du huske drikke-bouillonen fra de gode gamle kaffeautomater? Et knivskarpt minde fra min barndom, hvor mange 5-kroner forsvandt hen, når jeg havde brug for en salt og varmende snack. Jeg er et madøre med trang til umami, og min go-to har altid været drikke-supper, fond og salte sager. Derfor jeg har jeg startet FONDA, som laver fond-baserede drikkevarer, der tilbyder et sundt og nærende alternativ til søde drikke, utallige kopper kaffe og usunde kalorierige snacks.

 

Det er vigtigt for FONDA, at produktionen tager udgangspunkt i bæredygtighed. Rigtig meget råvarepotentiale bliver ikke udnyttet og forædlet, og ender med at gå til spilde, når den primære produktion har fundet sted. Så hvorfor ikke lave fantastisk fond af grimme grøntsager, kraftben og høns, der ikke længere kan ligge æg? Disse ingredienser er ideelle til produktion af de fond-baserede drikkevarer, som kan tilbyde forbrugerne et sund alternativt i et boomende marked af sukkerholdige fristelser. Vi burde alle sammen drikke meget mere fond!

 

Der er mange fordele ved at inkorporere FONDA i sit mad- og drikkerepertoire. Det er fyldt med protein, kollagen, glutamine, mineraler og samtidig en kalorier lav fornøjelse. Det er en drik, der hjælper med at bremse cravings for usunde snacks mellem måltiderne og er en god tilføjelse, hvis man eksempelvis følger en diæt som palæo, LCHF, keto eller whole30. Fond kogt på grønt, kraftben og kød er en oldgammel opfindelse, som traditionelt har været en hjørnesten i de fleste madkulturer og været et hverdagssupplement til et stærkt helbred. 

 

FONDA er også nem at bruge i madlavningen. Brug for eksempel fond som base i risotto, gryderetter, japansk ramen eller i din favorit suppe. Der er mange muligheder, så snyd med god samvittighed i køkkenet, og smid de gamle bouillonterninger ud, please!

Fond behøver heller ikke kun været lavet på animalsk protein. FONDA laver veganske fonder på grøntsager, svampe og tang, og blendes sammen med eksempelvis frø, nødder og urter, for at give ekstra meget umami smag. De veganske varianter er også rigtig gode at drikke kold, på en varm sommerdag. Fond sætter ingen grænser!